- Hoofdgerecht
- 30 minuten
- 4 personen
- Romé Rijnders
- 12-01-2018
- Short-Ribs
Ingredienten
- 4 vellen Carpaccio
- Bakje of zakje parmezaan
- Zak rucola
- Doosje pijnboompitjes
- Truffel mayonaise (bijvoorbeeld van Jean Baton)
- Papadum (merk: Patak van de Albert Heijn)
- Een paar takjes bieslook
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Terwijl de carpaccio op kamertemperatuur komt kun je de pijnboompitjes even roosteren in de pan. Let op, dit gaat hard. Je kunt er niet bij weglopen. Om de tien seconden even schudden.
- Zodra de carpaccio ontdooid is kun je met goed licht zien wat het bovenste plakje is zodat je de plakjes er netjes kunt afhalen met een mesje. Drapeer ongeveer de helft van het vel carpaccio op de eerste papadum.
- Bestrooi de eerste laag met peper, zout, wat truffelmayonaise en een klein beetje parmezaan.
- Leg de volgende papadum erop en herhaal dit proces.
- Top het af met een plukje rucola, pijnboompitjes en gesnipperde bieslook. Serveren maar!
Tip:
Je kunt natuurlijk zelf het aantal lagen bepalen. Ongeveer 2 lagen is voor 1 volwassen persoon voldoende als voorgerecht.