- Hoofdgerecht
- 15 minuten
- 4 personen
- Romé Rijnders
- 26-01-2018
- Ossenhaas
Ingredienten
- • 4 mooie ossenhazen
- • 100 ml sojasaus
- • 100 ml ketjap
- • 3 el honing
- • 50 ml gembersiroop
- • 2 teentjes geperste knoflook
- • Bosui
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten (behalve de bosui) goed door elkaar
en laat de ossenhaas minimaal 3 uur marineren. - Vervolgens kan je de ossenhaas bakken in de sesamolie of boter, 5
minuten op middel hoog vuur aan beide kanten om hem medium te
bakken. Zorg ervoor dat de boter/olie heet genoeg als je de
ossenhaas in de pan legt, waardoor de ossenhaas een lekker krokant
laagje krijgt. - Garneer met dun gesneden bosui.
Tip:
Je kunt natuurlijk zelf het aantal lagen bepalen. Ongeveer 2 lagen is voor 1 volwassen persoon voldoende als voorgerecht.