- Hoofdgerecht
- 60 minuten
- 5 personen
- Romé Rijnders
- 19-01-2018
- Ossenhaas
Ingredienten
- • Ossenhaas (ongeveer 600 gram)
- • Bladerdeeg (minimaal 270 gram)
- • Mosterd
- • Bakpapier
- • Peper
- • Zout
Bereidingswijze
- Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen
- Verdeel peper en zout over de ossenhaas en bak hem aan alle
kanten bruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Haal hem vervolgens
uit de pan en laat hem afkoelen. - Pak een stuk bakpapier en leg dit in een ovenschaal. Rol 270
gram bladerdeeg uit op het bakpapier en besmeer het met mosterd.
Snij een strookje van het bladerdeeg af om vormpjes te kunnen
maken. - Als het vlees goed is afgekoeld dep je het even goed af zodat
er geen vocht meer van het vlees komt. - Leg de ossenhaas in het midden van het bladerdeeg en vouw
hem zo strak mogelijk dicht. Doe dit voorzichtig ivm scheuren. - Rol je pakketje om en besmeer het met eigeel. Hetzelfde aan
de andere kant. Plak de vormpjes die je hebt gemaakt van het
strookje bladerdeeg op het bladerdeeg en besmeer deze ook met
eigeel. - Nu kan je prachtige pakketje de oven in. 30/40 minuten op
200 graden. Zodra het bladerdeeg goudbruin is, is hij klaar en is het
vlees medium gebakken. Precies zoals de meeste het lekker vinden.
Tip:
Serveer je beef wellington met krieltjes en
groene asperges, heerlijk!