Levering door heel Nederland
s ‘Avonds bezorgd van 18:00-22:00

Beoordeeld met een 9.7 (na 56 beoordelingen)

Beef Wellington

Beef Wellington

  • Hoofdgerecht
  • 60 minuten
  • 5 personen
  • Romé Rijnders
  • 19-01-2018
  • Ossenhaas
Ingredienten
  • • Ossenhaas (ongeveer 600 gram)
  • • Bladerdeeg (minimaal 270 gram)
  • • Mosterd
  • • Bakpapier
  • • Peper
  • • Zout
Bereidingswijze
  1. Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen
  2. Verdeel peper en zout over de ossenhaas en bak hem aan alle
    kanten bruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Haal hem vervolgens
    uit de pan en laat hem afkoelen.
  3. Pak een stuk bakpapier en leg dit in een ovenschaal. Rol 270
    gram bladerdeeg uit op het bakpapier en besmeer het met mosterd.
    Snij een strookje van het bladerdeeg af om vormpjes te kunnen
    maken.
  4. Als het vlees goed is afgekoeld dep je het even goed af zodat
    er geen vocht meer van het vlees komt.
  5. Leg de ossenhaas in het midden van het bladerdeeg en vouw
    hem zo strak mogelijk dicht. Doe dit voorzichtig ivm scheuren.
  6. Rol je pakketje om en besmeer het met eigeel. Hetzelfde aan
    de andere kant. Plak de vormpjes die je hebt gemaakt van het
    strookje bladerdeeg op het bladerdeeg en besmeer deze ook met
    eigeel.
  7. Nu kan je prachtige pakketje de oven in. 30/40 minuten op
    200 graden. Zodra het bladerdeeg goudbruin is, is hij klaar en is het
    vlees medium gebakken. Precies zoals de meeste het lekker vinden.

Tip:
Serveer je beef wellington met krieltjes en
groene asperges, heerlijk!

 

Bel gratis 0346 - 700237 Op werkdagen van 09:00 tot 19:00
Stuur een mail Antwoord binnen 4 uur
Via chat Antwoord binnen 1 uur
Via WhatsApp 06 2375 3537 Antwoord binnen 1 uur